Wat is een leerportaal?

Wat is een leerportaal en wat is het verschil t.o.v. een digitale leeromgeving of leerplatform? Hieronder ga we er dieper op in:

Leerportaal in het kort

Een leerportaal is, zoals de naam al zegt, een portaal. Maar dan een portaal waar je de toegang, uitleg -en informatie rondom de lesstof kan vinden. Het leerportaal is in feite dus een landingspagina voordat je uitkomt bij het leerplatform. Duidelijk? Of toch wat verwarrend? Kijk hier rechts voor een voorbeeld van een leerportaal en lees hieronder verder over de toegevoegde waarde van een leerportaal + een aantal voorbeelden.

Wat een leerportaal toevoegt aan een leerplatform

Een leerportaal is een uitstekende toevoeging aan een bestaande online leerplatform. Zo kan een leerportaal bijdragen op de volgende manieren:

1. Het geven van een duidelijk overzicht van status-updates vanuit de organisatie en meer informatie over de leermodules in het leerplatform,

2. Het leerportaal is publiekelijk toegankelijk, waardoor ook mensen buiten de organisatie kunnen ervaren dat de organisatie het belangrijk vindt het kennisniveau van werknemers hoog te houden,

3. Uitgifte abonnementen of eenmalige afname van eLearning modules met geintegreerde betaalmethodes (vooral geschikt voor aanbieders van eLearning aan klanten buiten de organisatie).

Voorbeelden van een leerportaal

Bekijk een aantal concrete voorbeelden van leerportalen hieronder:

Wil je het gratis uitproberen?

Overig

Algemene voorwaarden

Philpaper wordt ondersteund door Splintt online training services