Leer Management Syteem (LMS)

Wat is een learning management systeem en wat kun je er mee?

Wat is een leer management systeem?

Het leer management systeem (afgekort: LMS en in het Engels “learning management system) is een platform dat gebruikers de mogelijkheid geeft om cursussen te volgen, toetsen en examens te maken & inzicht in uitslagen te krijgen. Hiermee wordt er inzicht verkregen in alle leeractiviteiten die de organisatie beschikbaar steld voor haar werknemers. Een leer management systeem wordt bij bedrijven veelal gebruikt om bij te houden welke werknemers welke cursussen hebben gevolgd, hebben behaald en welke nog moeten worden afgerond.

Het leer management systeem op zichzelf is voornamelijk een beheerdersplatform waar de administratie, tracking en rapportage kan worden bijgehouden en bekeken door bevoegde gebruikers, zoals administrators.

De voordelen van een LMS

Het gebruik van een LMS brengt veel voordelen met zich mee. Naast het feit dat een LMS geschikt is om vanuit huis (of andere plekken) te leren, zijn er nog tal van andere voordelen. Philpaper ondersteund tal van voordelen, zoals:

  • Leren op elk apparaat, of het nou een tablet, telefoon, desktop of laptop is.
  • De stijl van het LMS is in een handomdraai aan te passen, waardoor je de stijl van jouw organisatie eenvoudig in kan stellen op het LMS.
  • Cursisten kunnen gelijk getoetst worden op kennis en competentie met examens, waarna de cursist een certificaat krijgt.
  • Voortgang is overzichtelijk weergegeven met behulp van rapportages en kan worden ingezien door bijv. management.
  • Het ontvangen van meldingen wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe cursus beschikbaar is of wanneer een cursus positief is afgerond.

En nog veel meer voordelen!

Ontwikkelingen van het leer management systeem

In de afgelopen jaren zijn verschillende aanbieders van leer management systeem meer in gaan zetten op het uitbreiden van functionaliteit, om zo in te kunnen spelen op een betere leerervaring & nieuwe trends. Als voorbeeld: de gamification-trend nodigt cursisten uit tot een uitdagende leerervaring door het toevoegen van spel-elementen.

Wij verwachten dat deze trends zich over de komende jaren blijven ontwikkelen & werken daarom elke dag hard eraan om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan ons eigen leer management systeem!

Wil je het gratis uitproberen?

Overig

Algemene voorwaarden

Philpaper wordt ondersteund door Splintt online training services